Tuesday, March 24, 2009

PRIMUL CURS DE PATCHWORK LA CASA SCHILLER











































Incepind cu data de 3 Martie 2009 la Casa Schiller am inceput un prim curs de patchwork
pe o perioada de 10 saptamini.
Asa cum se stie, Casa Schiller este un asezamint cultural cu traditie,cu o arhitectura minunata si care gazduieste multe si interesante evenimente si actiuni culturale. Dupa prima expozitie de patchwork din 2003, eveniment consemnat in cartea de onoare a Casei, m-am gindit impreuna cu d-na directoare sa creem o traditie in a organiza evenimente legate de hobby-ul meu. Anul trecut,odata cu organizarea celei de-a doua expozitii a Asociatiei Romane de Patchwork mi-am propus sa organizam si citeva workshop-uri demonstrative pentru vizitatorii expozitiei si nu numai. M-am bucurat sa constat
ca participantele la demonstratii au dorit sa urmeze un curs de initiere in tainele acestei pasiuni a femeilor din lumea intreaga.M-am bucurat de asemeni sa pot vedea la Bucuresti cit mai multe femei strinse pentru citeva ore, o data pe saptamina, intr-un loc numai al lor, animate de aceeasi dorinta.Sint fericite ca pot invata sa foloseasca materialul textil si in alt scop decit sa-si confectioneze haine, ca socializam intr-un mod placut.Am descoperit doamne si domnisoare cu indeminare extraordinara,surprinse de faptul ca stiau sa combine culorile, formele fara sa fi studiat acest lucru la scoala,in fiecare dintre noi poate exista un artist.. Cred ca se vede din imagini bucuria si mindria fiecareia de a fi lucrat ceva cu propriile miini.Surpriza va fi la sfirsitul cursului - 12 Mai - Sint sigura ca exista multe iubitoare de quilturi in acest mare oras si in tara evident!
Am primit sustinere in privinta promovarii acestei initiative si din partea revistei Lucru de mina,careia ii multumesc.Asa cum se spune si in articolul despre expo din decembrie 2008, lucrul de mina a inceput sa fie si la noi pasiunea din timpul liber a multor femei.M inunat!
Citeva poze de la primele intilniri :