Tuesday, March 24, 2009

PRIMUL CURS DE PATCHWORK LA CASA SCHILLER











































Incepind cu data de 3 Martie 2009 la Casa Schiller am inceput un prim curs de patchwork
pe o perioada de 10 saptamini.
Asa cum se stie, Casa Schiller este un asezamint cultural cu traditie,cu o arhitectura minunata si care gazduieste multe si interesante evenimente si actiuni culturale. Dupa prima expozitie de patchwork din 2003, eveniment consemnat in cartea de onoare a Casei, m-am gindit impreuna cu d-na directoare sa creem o traditie in a organiza evenimente legate de hobby-ul meu. Anul trecut,odata cu organizarea celei de-a doua expozitii a Asociatiei Romane de Patchwork mi-am propus sa organizam si citeva workshop-uri demonstrative pentru vizitatorii expozitiei si nu numai. M-am bucurat sa constat
ca participantele la demonstratii au dorit sa urmeze un curs de initiere in tainele acestei pasiuni a femeilor din lumea intreaga.M-am bucurat de asemeni sa pot vedea la Bucuresti cit mai multe femei strinse pentru citeva ore, o data pe saptamina, intr-un loc numai al lor, animate de aceeasi dorinta.Sint fericite ca pot invata sa foloseasca materialul textil si in alt scop decit sa-si confectioneze haine, ca socializam intr-un mod placut.Am descoperit doamne si domnisoare cu indeminare extraordinara,surprinse de faptul ca stiau sa combine culorile, formele fara sa fi studiat acest lucru la scoala,in fiecare dintre noi poate exista un artist.. Cred ca se vede din imagini bucuria si mindria fiecareia de a fi lucrat ceva cu propriile miini.Surpriza va fi la sfirsitul cursului - 12 Mai - Sint sigura ca exista multe iubitoare de quilturi in acest mare oras si in tara evident!
Am primit sustinere in privinta promovarii acestei initiative si din partea revistei Lucru de mina,careia ii multumesc.Asa cum se spune si in articolul despre expo din decembrie 2008, lucrul de mina a inceput sa fie si la noi pasiunea din timpul liber a multor femei.M inunat!
Citeva poze de la primele intilniri :


















17 comments:

Anonymous said...

Felicitari pentru cursuri, Adina. Este intr-adevar o mare bucurie sa vezi alte persoane delectandu-se cu aceeasi frumoasa indeletnicire. Din cate vad au fost mai mult doamne. Dar domnisoare? Cand este programat un nou workshop?

Anonymous said...

Multumesc, Sanda.Da, exista in curs si o domnisoara draguta, absolventa de Arte plastice, dar
a plecat mai devreme.Nu am stabilit
un alt workshop,pentru moment sint cursante suficiente.

Anonymous said...

Felicitari pentru initiativa !!!

Cred ca este o premiera in Romania acest curs de Patchwork.

In tara noastra, din pacate, patchwork-ul e destul de putin cunoscut, dar cu astfel de actiuni si activitati sunt convinsa ca tot mai multe doamne si domnisoare, iubitoare ale lucrului de mana si nu numai, vor imbratisa aceasta minunata indeletnicire.

Mult succes !!!
Lucy

Ela said...

Felicitari,Adina!Ma bucur ca ai inceput aceste cursuri si-ti doresc sa fie cat mai multe!Felicitari pentruca ai facut si aici un inceput!
Ela

Anonymous said...

Felcitari Adina pentru aceasta initiativa, sunt convinsa ca vor dori si alte persoane sa invete patchwork.Mult succes!
Carmina

Unknown said...

Felicitari !De admirat tenacitatea ta in acest domeniu caruia i te-ai dedicat exclusiv.Succes !

Julieta said...

Tie intotdeauna ti-a placut sa arati si la altii frumusetea imbinarii peticelor. Imi aduc aminte cum ma invatai sa cos hexagoanele.
Felicitari pentru initiativa !
Succes elevelor !

ORGANIZATOR ZBB said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dana said...

O initiativa laudabila de a impartasi si altora tainele acestei frumoase arte. Eu am vazut ce frumuseti ies din mainile doamnei Adina si ce bine ar fi sa apara si alte maini dibace care pot crea frumuseti.
Nu prea des un artist este generos cu secretele artei sale asa ca merita profitat de rarele ocazii de a patrunde tainele frumosului.

Anonymous said...

O actiune binevenita pentru doamnele iubitoarele de lucru de mina! Felicitari pentru initiativa dvs, astept cu nerabdare inceperea urmatorului curs.Va rog sa-mi permiteti sa va scriu si sa va cer mai multe amanunte.
Sanatate,
Elena Stoica

Anonymous said...

Buna ziua, Dintr-o intamplare fericita am descoperit blogul dvs si m-ar interesa sa aflu mai multe despre urmatorul curs de patchwork. Sunt fascinata de minunatele lucrari pe care le-am vazut in fotografiile expuse si ma bucura nespus ca in acest Bucuresti cenusiu, viata prinde culoare. Astept cu nerabdare un raspuns de la dvs pe adresa lorichim@yahoo.com.

O zi cu spor in toate,
Loredana Ichim

Anonymous said...

Imi doresc foarte, foarte mult sa particip si eu la urmatorul curs de patchwork. Cum pot obtine mai multe informatii?

Anonymous said...

Buna Seara!
Pe cand un nou curs?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra la adresa: daniella_dumi@yahoo.com
Multumesc anticipat,
Dana

Anonymous said...

Buna Dana,in principiu,va fi de la 1 oct., dar iti scriu si-ti dau toate detaliile! Iti spun de pe acum " Bine ai venit in lumea noastra!!"
Alexandrina

http://sante.mycali.biz said...

Buna ziua Dna Popescu,
Puteti sa imi transmiteti si mie toate detaliile privitoare la urmatorul curs de patchwork de la Schiller? (durata,pret,program,ce materiale sunt necesare pt curs etc)
Multumesc anticipat,
MARIA(mm.savu@gmail.com)

Anonymous said...

Sunt interesata de curs, va rog sa-mi trimteti detalii. Va multumesc anticipat. Nicole Cosma (nicolecosma@yahoo.com)

Lumi said...
This comment has been removed by the author.