Monday, July 12, 2010

Articol in revista Lucru de mina nr.19

DRESDEN PLATE, un motiv foarte cunoscut in quilting!


Numele popular al acestui quilt reflacta romantismul epocii Victoriene, cind se foloseau decoratiuni deosebite pentru obiectele de casa si decor. La mijl. sec.19, in orasul Dresden din Germania, miscara romantismului s-a manifestat si in aceasta arta, incluzind si decorarea portelanurilor. Farfuriile erau impodobite cu desene deosebite, flori, fructe, frunze, etc. Cu siguranta aceste frumoase farfurioare au facut obiectul admiratiei doamnelor de la inceputul sec.20.

Iubitoarele de quilting si patchwork au folosit ca sursa de inspiratie aceste motive si astfel ne bucuram si noi de ele! Personal, iubesc foarte mult acest motiv, deoarece imi da posibilitatea sa folosesc petecutele ramase de la alte quilt-uri.

Doamnelor iubitoare de lucru de mina, daca veti gasi interesant acest model, va voi raspunde cu drag la intrebari!

6 comments:

Ela said...

Da, este un motiv tare frumos si-ti ofera multe posibilitati!Ca de obicei, ai ales culori splendide!Felicitari pentru quilt si pentru articol!La cat mai multe!

QUILT UNIVERS said...

Este un quilt deosebit prin cromatica si tehnica. Felicitari Adina!

SMA said...

Am vazut postarea ta si am cumparat revista:). Merci pentru tipar si tehnica. Felicitari pentru articol!
Trebuie sa incerc si eu modelul. Vorbim in curand.
te pup,
Sma

Adina said...

Multumesc fetelor pentru vorbe bune, Sma, ma bucur ca ne vom auzi in curind!
va pup si eu

Alexandra said...

Eu am cumparat intai revista si am vazut articolul tau. Dresden plates este un model foarte delicat, si culoarea albastru se potriveste perfect.

Adriana said...

Draga Adina , multumesc prt gainuse....,sint deosebite si ,vor fii o bucurie prt cei ce le vor avea in perioada sarbatorilor de pasti,cind vom sarbatorii jertfa sfinta a mielului (Domnului Isus )care s-a jertfit prt iertarea pacatelor toturor celor cel iubesc. Paste binecuvintat .